Author Topic: Boil volume does not change when boil time is changed  (Read 4731 times)

Offline Boggs6ft7

  • BeerSmith New Brewer
  • *
  • Posts: 2
Boil volume does not change when boil time is changed
« on: June 12, 2011, 08:07:16 PM »
Windows 7
Version 2.0.37

When I change the boil time, the estimated boil volume does not change.  In the previous version, this would change depending on how long the boil was for.  It does this with any equipment that I choose.  I have the Calc Boil Vol box checked when I change the time.


Offline Pat

  • BeerSmith Brewer
  • ***
  • Posts: 45
Re: Boil volume does not change when boil time is changed
« Reply #1 on: June 14, 2011, 06:46:02 AM »
Boggs, there is a thread here that is asking this question and getting a few replies. Maybe check that one out?

Offline Boggs6ft7

  • BeerSmith New Brewer
  • *
  • Posts: 2
Re: Boil volume does not change when boil time is changed
« Reply #2 on: June 14, 2011, 11:55:58 AM »
I saw the thread and the temp fix, but it is still a bug.  The preboil volume can't be the same for two different boil time lengths.

Offline Pat

  • BeerSmith Brewer
  • ***
  • Posts: 45
Re: Boil volume does not change when boil time is changed
« Reply #3 on: June 15, 2011, 04:09:53 AM »
Hopefully it's not one of those bugs that looks simple to fix but actually ends up being quite complex. Fingers crossed!

Offline RJKSKI

  • BeerSmith Brewer
  • ***
  • Posts: 41
Re: Boil volume does not change when boil time is changed
« Reply #4 on: June 15, 2011, 08:08:42 AM »
I agree. This one should be at the top of the list to fix.
"I love beer, beer loves me"

Offline Hopfrog

  • BeerSmith Brewer
  • ***
  • Posts: 27
Re: Boil volume does not change when boil time is changed
« Reply #5 on: June 15, 2011, 10:39:19 AM »
+1 on this. Once I know the evaporation rate of a specific equipment profile, and I increase my boil time, Beersmith should auto calc the new boil volume.

Offline wildwest450

  • BeerSmith Apprentice Brewer
  • **
  • Posts: 6
Re: Boil volume does not change when boil time is changed
« Reply #6 on: June 20, 2011, 07:05:16 PM »
This stinks, I need to brew Friday, I guess it's back to the old version. A lotta bugs, this software must have been rushed out, very disappointing.

Offline bschoenb

  • BeerSmith Apprentice Brewer
  • **
  • Posts: 23
Re: Boil volume does not change when boil time is changed
« Reply #7 on: June 20, 2011, 07:28:42 PM »
 ???      Ever Run Windows ~ they have deep resources and it always works when the put it out.... ie: Windows ME, or my favorite  "Vista"....

I now have a MAC.... ;D